Puromuz2.com: Puro Satın Al

0 Comments

Puro seçiminiz, yakışınız, kucakmeslekiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar ağız ağıza size özeldir. Fakat gine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde kucakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize için, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Ika Sahiplik özümlemeı Karayip purolarda kucakmeden önce nemliliğini arama buyurmak gerekir. Bu Toscanello kucakin makbul bileğil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı gönen oranlarında kucakmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim önemli bir nizam var. Puro sadece ama sadece kokusuz kızdırmale yakılır! Puro her dönem evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler gibi koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde benzeyen. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken şule puroya dikme dokunuş etmemelidir. Ateşli maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı kırmızıya döndüğünde kızartma mesleklemini esasardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 derece eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken bütün tabanğın eşit yanması gerektiği kucakin puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 derece döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara için az buçuk elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu janr çakmaklar çok forsludür ve şu denli benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma mesleklemi doğal alevli çakmaklarla, az buçuk dönem alabilir. Bu süre size vakit kaybı gibi haneükebilir ama puro sabır ve mesai icap. 5- İyi Yandığını Kontrol Ika Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonra aksi çevirip sebebiyleünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe ambiyans üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün basamak kıpkırmızı ise yakma mesleklemini esasarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her semtı tam yanmamışsa, doğrusu bütün basamak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçümencik nefes elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz kucakime müheyya. Evet evet siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke kucakilmeli. Alacağınız her nefes beyninde en azından 40 saniye gözetmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi kucakmeye çkızılışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı kucakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı kucakmeye devam ederseniz, puro o kadar keskinlaşır ki hiç kucakilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Kötü yumuşakçe ağıza doldurulur ve zevk kameraların dumanla tembihlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az taalluk gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun kucakin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim kucaktiğim Toscanello kucakin yeniden yakma iş oluşum etmez. Fakat eloğlu özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta elan uzun bir süre dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve banko şarka olan 2 nizamı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın hararet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 derece beyninde olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Sülale içinde bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ama pekâlâ şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda hiçbir iş ile önlaşmazsınız. Hıfız ortamı sıcaklığında soy iş ortamın dargın bileğil şu denli sıcak olmasıdır. Çünkü saklama ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile önlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Bittabi gönen saklama ortamı sıcaklığına için değişim gösterecektir ve bu yüzden bile saklama ortamı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir ambiyans geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta ambiyans geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama ortamının ambiyans geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu kucakindeki gönen ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak kucakin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlayacak banko ambiyans geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En âlâ humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları banko ambiyans geçirmedikleri kucakin diğer rakiplerine mefret fark atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Etiketler: , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.